Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 16:46

"Er heeft een heel goed en constructief overleg plaats gevonden met de Vlaamse minister van mobiliteit over de problemen met de beoogde tramlijn Maastricht-Hasselt."

Dat zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck nu nadat hij op 23 december samen met wethouder John Aarts van Maastricht om tafel heeft gezeten met de Vlaamse minister Ben Weyts.

Kosten
Eind november werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug in Maastricht onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram staat daarmee op de helling omdat dat geld er niet is.

Lees ook: 'Tram Hasselt-Maastricht op de helling'

Communicatie
Gedeputeerde Van der Broeck wil niks zeggen over de inhoud van het overleg omdat Maastricht het voortouw heeft in de communicatie. Maar de gemeente houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar over het dossier; mede in afwachting van een uitspraak van de Raad van State.

Alternatieven
Toch lijkt er gekeken te zijn naar alternatieve oplossingen want 'het overleg had ook anders kunnen verlopen. Vlaanderen had de hakken in het zand kunnen zetten,' aldus de gedeputeerde.

Openheid van zaken
Hij verwacht dat half februari openheid van zaken kan worden gegeven in een gezamenlijke bijeenkomst van de Maastrichtse gemeenteraad en het Limburgs Parlement.

Lees ook: 'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Mogelijk toch weer groen licht voor tram naar Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen