Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprek voorbereiding fusie taboe in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 14:21

De gemeente Landgraaf blijft weigeren om met Heerlen in gesprek te gaan over de voorgenomen herindeling tussen de twee gemeenten.

Heerlen had daar om gevraagd, om de fusie die voor 1 januari 2019 gepland staat alvast voor te bereiden. "Wij willen liever een proces voorbereiden dat uiteindelijk niet doorgaat, dan onvoorbereid een herindeling ingaan", stond er in de uitnodiging.

Lees ook: College Landgraaf op matje om herindelingsreferendum

Raad van State
Maar Landgraaf heeft die poging tot toenadering nu afgewezen. In het antwoord aan Heerlen schrijft Landgraaf er op te vertrouwen dat de Raad van State alsnog een streep zet door de fusie. De herindeling in Parkstad werd vorige maand goedgekeurd door de ministerraad, en ligt nu ter beoordeling bij de Raad van State.

Halsstarrig
Omdat Landgraaf halsstarrig de dialoog afwijst, gaat Heerlen nu zelf voorbereidingen treffen voor het samenvoegen van de twee gemeenten zonder daarbij rekening te houden met ideeën die in Landgraaf bestaan.

Praktische zaken
De enige punten waarover Landgraaf wel wil praten met de buurgemeente, zijn praktische zaken zoals vervanging van verouderde software. Zulke onderwerpen bespreekt de gemeente Landgraaf al jaren in de regio, bijvoorbeeld in Parkstadverband. Maar: "Zodra zo'n gezamenlijke aanpak echter in feite vooruitlopen op een gedwongen herindeling is, zullen wij daar niet aan meewerken [sic]" schrijft de gemeente Landgraaf in haar antwoordbrief aan Heerlen.

Gemeente Landgraaf
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen