Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprek voorbereiding fusie taboe in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 14:21

De gemeente Landgraaf blijft weigeren om met Heerlen in gesprek te gaan over de voorgenomen herindeling tussen de twee gemeenten.

Heerlen had daar om gevraagd, om de fusie die voor 1 januari 2019 gepland staat alvast voor te bereiden. "Wij willen liever een proces voorbereiden dat uiteindelijk niet doorgaat, dan onvoorbereid een herindeling ingaan", stond er in de uitnodiging.

Lees ook: College Landgraaf op matje om herindelingsreferendum

Raad van State
Maar Landgraaf heeft die poging tot toenadering nu afgewezen. In het antwoord aan Heerlen schrijft Landgraaf er op te vertrouwen dat de Raad van State alsnog een streep zet door de fusie. De herindeling in Parkstad werd vorige maand goedgekeurd door de ministerraad, en ligt nu ter beoordeling bij de Raad van State.

Halsstarrig
Omdat Landgraaf halsstarrig de dialoog afwijst, gaat Heerlen nu zelf voorbereidingen treffen voor het samenvoegen van de twee gemeenten zonder daarbij rekening te houden met ideeën die in Landgraaf bestaan.

Praktische zaken
De enige punten waarover Landgraaf wel wil praten met de buurgemeente, zijn praktische zaken zoals vervanging van verouderde software. Zulke onderwerpen bespreekt de gemeente Landgraaf al jaren in de regio, bijvoorbeeld in Parkstadverband. Maar: "Zodra zo'n gezamenlijke aanpak echter in feite vooruitlopen op een gedwongen herindeling is, zullen wij daar niet aan meewerken [sic]" schrijft de gemeente Landgraaf in haar antwoordbrief aan Heerlen.

Gemeente Landgraaf
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen