Overslaan en naar de inhoud gaan

Gespot: supersneeuwmaan in Limburg

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 21:50

De supersneeuwmaan was dinsdagavond op veel plekken goed te zien in Limburg.

Op social media worden vanuit verschillende plaatsen foto's gedeeld.

Indianenstammen
De supersneeuwmaan zou de grootste en felste volle maan van 2019 zijn. De maan staat deze dinsdag dichter bij de aarde dan anders. De toevoeging 'sneeuw' komt oorspronkelijk van de bewoners van Noord-Amerika. De indianenstammen noemde de tweede volle maan van het jaar een sneeuwman. De maan kreeg deze naam omdat het rond die tijd (februari) vaak sneeuwde.

Iets groter dan normaal
Niet iedereen is onder de indruk van de maan. Angelo Luja van GALILEO, de afdeling Zuid-Limburg van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde zegt dat de maan iets groter is dan normaal. "Maar dat verschil kun je met het blote oog niet zien, daar heb je speciale apparatuur voor nodig."

Ondanks dat werd er dinsdag uitgekeken naar de maan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen