Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesnoeid hout gaat in vlammen op in Vijlen

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 12:30

De brandweer is in de vroege uurtjes van Hemelvaartsdag uitgerukt voor een grote buitenbrand op Camerig, Vijlen. Een grote hoeveelheid gesnoeid hout had vlamgevat.

Dit gebeurde rond 1:00 uur donderdagmorgen, meldt brandweer Mechelen op Facebook.

Middelbrand
De brand bleek zwaarder dan gedacht, waardoor de brandweer besloot op te schalen naar een zogenoemde 'middelbrand'. Dit betekent dat er meerdere voertuigen en de officier van dienst werden gealarmeerd.

Bluswater
Ter plaatse was er niet voldoende bluswater beschikbaar om de brand te bestrijden. Daarom werd een haakarmvoertuig opgeroepen. Deze heeft een capaciteit van tienduizend liter water. De brandweer had twee uur nodig om de brand te blussen.

Opvallend
De brandweer noemt het incident 'opvallend'. Het is namelijk de tweede keer in een week dat grote hoeveelheden gesnoeid hout verbrandden. Dinsdag 28 mei was het een grote stapel takken van gezaagde bomen op de Schweibergerwerg in Mechelen die vlam had gevat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen