Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesneuvelde Britse soldaten worden ereburgers van Brunssum

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De gemeente Brunssum gaat de 328 Britse soldaten die begraven liggen op het oorlogskerkhof in de gemeente postuum onderscheiden.

Zij worden namelijk ereburgers van de gemeente. Dat gaat gebeuren bij een speciale ceremonie op het Brunssum War Cemetery, op 19 september.

Signaal
Met het ereburgerschap wil de gemeenteraad van Brunssum de speciale betekenis van het ereveld benadrukken. Daarnaast wil zij met de onderscheidingen voor de slachtoffers, 75 jaar na de bevrijding, een 'krachtig en aansprekend signaal afgeven'. De Britse soldaten zijn in 1944 of 1945 in de omgeving van Brunssum gesneuveld.

Bij de ceremonie op het Brunssum War Cemetery, dat volgens de gemeente ooit het eerste ereveld van de Commonwealth was waar alle graven werden geadopteerd door de lokale bevolking, zal ook ambassadeur Peter Wilson van het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn. Ook hebben tientallen nabestaanden van de in de Brunssum begraven soldaten toegezegd dat ze de ceremonie zullen bijwonen.

Waarnemend burgemeester Gerd Leers zal de onderscheidingen uitreiken aan de nabestaanden en diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen