Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesneuvelde Britse soldaten worden ereburgers van Brunssum

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De gemeente Brunssum gaat de 328 Britse soldaten die begraven liggen op het oorlogskerkhof in de gemeente postuum onderscheiden.

Zij worden namelijk ereburgers van de gemeente. Dat gaat gebeuren bij een speciale ceremonie op het Brunssum War Cemetery, op 19 september.

Signaal
Met het ereburgerschap wil de gemeenteraad van Brunssum de speciale betekenis van het ereveld benadrukken. Daarnaast wil zij met de onderscheidingen voor de slachtoffers, 75 jaar na de bevrijding, een 'krachtig en aansprekend signaal afgeven'. De Britse soldaten zijn in 1944 of 1945 in de omgeving van Brunssum gesneuveld.

Bij de ceremonie op het Brunssum War Cemetery, dat volgens de gemeente ooit het eerste ereveld van de Commonwealth was waar alle graven werden geadopteerd door de lokale bevolking, zal ook ambassadeur Peter Wilson van het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn. Ook hebben tientallen nabestaanden van de in de Brunssum begraven soldaten toegezegd dat ze de ceremonie zullen bijwonen.

Waarnemend burgemeester Gerd Leers zal de onderscheidingen uitreiken aan de nabestaanden en diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen