Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesneuvelde Britse soldaten worden ereburgers van Brunssum

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De gemeente Brunssum gaat de 328 Britse soldaten die begraven liggen op het oorlogskerkhof in de gemeente postuum onderscheiden.

Zij worden namelijk ereburgers van de gemeente. Dat gaat gebeuren bij een speciale ceremonie op het Brunssum War Cemetery, op 19 september.

Signaal
Met het ereburgerschap wil de gemeenteraad van Brunssum de speciale betekenis van het ereveld benadrukken. Daarnaast wil zij met de onderscheidingen voor de slachtoffers, 75 jaar na de bevrijding, een 'krachtig en aansprekend signaal afgeven'. De Britse soldaten zijn in 1944 of 1945 in de omgeving van Brunssum gesneuveld.

Bij de ceremonie op het Brunssum War Cemetery, dat volgens de gemeente ooit het eerste ereveld van de Commonwealth was waar alle graven werden geadopteerd door de lokale bevolking, zal ook ambassadeur Peter Wilson van het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn. Ook hebben tientallen nabestaanden van de in de Brunssum begraven soldaten toegezegd dat ze de ceremonie zullen bijwonen.

Waarnemend burgemeester Gerd Leers zal de onderscheidingen uitreiken aan de nabestaanden en diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen