Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gesneuvelde Britse soldaten worden ereburgers van Brunssum

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De gemeente Brunssum gaat de 328 Britse soldaten die begraven liggen op het oorlogskerkhof in de gemeente postuum onderscheiden.

Zij worden namelijk ereburgers van de gemeente. Dat gaat gebeuren bij een speciale ceremonie op het Brunssum War Cemetery, op 19 september.

Signaal
Met het ereburgerschap wil de gemeenteraad van Brunssum de speciale betekenis van het ereveld benadrukken. Daarnaast wil zij met de onderscheidingen voor de slachtoffers, 75 jaar na de bevrijding, een 'krachtig en aansprekend signaal afgeven'. De Britse soldaten zijn in 1944 of 1945 in de omgeving van Brunssum gesneuveld.

Bij de ceremonie op het Brunssum War Cemetery, dat volgens de gemeente ooit het eerste ereveld van de Commonwealth was waar alle graven werden geadopteerd door de lokale bevolking, zal ook ambassadeur Peter Wilson van het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn. Ook hebben tientallen nabestaanden van de in de Brunssum begraven soldaten toegezegd dat ze de ceremonie zullen bijwonen.

Waarnemend burgemeester Gerd Leers zal de onderscheidingen uitreiken aan de nabestaanden en diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen