Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 14:28

Door de noodgedwongen sluiting vanwege de coronacrisis heeft Kasteelpark Born het moeilijk om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Het dierenpark heeft nu een adoptieplan bedacht.

Geen bezoekers betekent geen inkomsten. "Wel alle rekeningen moeten betaald worden en de dieren moeten gevoerd worden", zegt Janke Faber van het park.

Voor 150 euro een alpaca
Met het adoptieplan kan iemand voor 25 euro per jaar bijvoorbeeld een eekhoorn of gans adopteren. Betaal je een bedrag van minimaal 150 euro dan ben je de trotse adoptie-ouder van een alpaca en bij 300 euro staat een lynx op je naam. Met die donaties krijgt het dierenpark toch inkomsten en kan het park voedsel blijven kopen voor de dieren. Als donateur krijg je er een jaarkaart of een naambordje bij het verblijf van je geadopteerd dier voor terug.

Het geld van de adoptie wordt dus gebruikt voor de verzorging van het betreffende dier, benadrukt Faber. De kosten voor het personeel hopen ze met steun van de overheid te kunnen dekken.

Medewerkster Janke Faber vertelt er meer over in een videogesprek:

Al zo'n 120 adoptieouders
Het adoptieplan werpt zijn vruchten af. Sinds het park het plan heeft gelanceerd, regent het positieve reacties. "De oproep is dit weekend de deur uitgegaan. Het is nu woensdag en we hebben nog niet alle mailtjes kunnen beantwoorden", zegt Faber. "Dus dat geeft aan dat er massaal gereageerd wordt. Dinsdag stond de teller op 84 adoptieouders en woensdag was de mailbox weer geëxplodeerd. Ik denk dat we nu wel richting de 120 adoptieouders komen."

Voor sommige dieren is de leegte in het park en rare gewaarwording. "De ezels missen het publiek. Ook kletskouspapegaai Rico is onwennig en vraagt veel aandacht van ons", zegt Faber.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen