Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 14:28

Door de noodgedwongen sluiting vanwege de coronacrisis heeft Kasteelpark Born het moeilijk om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Het dierenpark heeft nu een adoptieplan bedacht.

Geen bezoekers betekent geen inkomsten. "Wel alle rekeningen moeten betaald worden en de dieren moeten gevoerd worden", zegt Janke Faber van het park.

Voor 150 euro een alpaca
Met het adoptieplan kan iemand voor 25 euro per jaar bijvoorbeeld een eekhoorn of gans adopteren. Betaal je een bedrag van minimaal 150 euro dan ben je de trotse adoptie-ouder van een alpaca en bij 300 euro staat een lynx op je naam. Met die donaties krijgt het dierenpark toch inkomsten en kan het park voedsel blijven kopen voor de dieren. Als donateur krijg je er een jaarkaart of een naambordje bij het verblijf van je geadopteerd dier voor terug.

Het geld van de adoptie wordt dus gebruikt voor de verzorging van het betreffende dier, benadrukt Faber. De kosten voor het personeel hopen ze met steun van de overheid te kunnen dekken.

Medewerkster Janke Faber vertelt er meer over in een videogesprek:

Al zo'n 120 adoptieouders
Het adoptieplan werpt zijn vruchten af. Sinds het park het plan heeft gelanceerd, regent het positieve reacties. "De oproep is dit weekend de deur uitgegaan. Het is nu woensdag en we hebben nog niet alle mailtjes kunnen beantwoorden", zegt Faber. "Dus dat geeft aan dat er massaal gereageerd wordt. Dinsdag stond de teller op 84 adoptieouders en woensdag was de mailbox weer geëxplodeerd. Ik denk dat we nu wel richting de 120 adoptieouders komen."

Voor sommige dieren is de leegte in het park en rare gewaarwording. "De ezels missen het publiek. Ook kletskouspapegaai Rico is onwennig en vraagt veel aandacht van ons", zegt Faber.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen