Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagden niet welkom op eigen diploma-uitreiking

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 6:45

Tien geslaagde leerlingen van de Philips van Horne scholengemeenschap in Weert zijn niet welkom op hun eigen diploma-uitreiking.

Directeur Jan Mueters zegt tegen De Limburger dat ze vanwege wangedrag op de laatste schooldag niet mogen komen.

Geschorst
De leerlingen werden al voor tien dagen geschorst, maar aangezien de laatste schooldag er al opzat, heeft Mueters deze beslissing genomen. "Ik wil een signaal afgeven dat dit echt niet kan", laat hij aan de krant weten. De maatregel werd per brief medegedeeld aan de desbetreffende leerlingen. Vier ouders waren boos en kwamen verhaal halen. Deze leerlingen krijgen op een ander moment deze week hun diploma uitgereikt door hun mentor.

Lees ook: Einde aan Laatste Schooldag Weert na ongeregeldheden

Auto's beschadigd
Een groep van zo'n 25 eindexamenleerlingen gooide op hun laatste schooldag 19 april eieren, beschadigden auto's en staken vuurwerk af. Door die ongeregeldheden werden alle festiviteiten rond de laatste schooldag al afgelast. De leerlingen die werden betrapt, moesten opdraaien voor de schade.

Geen LSD meer
De middelbare school heeft ervaring met ongeregeldheden tijdens de laatste schooldag. De afgelopen jaren zijn er regelmatig beperkingen opgelegd nadat leerlingen de laatste lesdag aangrepen om rotzooi te trappen. Om die reden wordt volgend jaar niets meer georganiseerd voor de leerlingen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen