Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Geplaatst opmaandag 7 augustus 2017 - 7:39

Bij de aanbesteding van kerstevenement Magisch Maastricht is gesjoemeld. De gemeente is onaangenaam verrast door deze kwestie en belooft de zaak te onderzoeken.

Uit onderzoek van De Limburger is gebleken dat Stichting Winterevents bewust de namen van zijn zakenpartners heeft verzwegen.

Geheim
Op papier wordt de stichting door twee personen geleid: Maastrichtenaren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens. In werkelijkheid hebben zij echter nog drie andere zakenpartners wiens namen ze zorgvuldig geheim hebben gehouden.

Schuld
Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV, mocht bij de gemeente niet bekend worden. Maastricht heeft namelijk geen goede ervaringen met Schoenmaeckers. Hij was als bestuurslid betrokken bij Stichting Winterland, dat eerdere edities van Magisch Maastricht organiseerde. De stichting ging op de fles en liet de gemeente met een schuld van drie ton achter.

Om toch een kans te maken bij de nieuwe aanbesteding van Magisch Maastricht besluiten de oprichters van Stichting Winterevents de inbreng van Schoenmaeckers en diens zakenpartners bij BVBA Winterland Hasselt, Jos Roels en Henny Sipkema, te verzwijgen.

Bedrog
Volgens documenten, ingezien door De Limburger, overleggen de vijf mannen maandenlang hoe ze de aanbesteding binnen kunnen slepen. Daarbij duikt ook regelmatig de naam van oud-burgemeester Gerd Leers op.

Kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, ruikt het bedrog en bijt zich in de zaak vast. Vorige week overhandigde hij de gemeente een dossier met belastende e-mails en whatsapp-berichten waaruit de samenwerking van de vijf mannen zou blijken.

Onderzoek
De gemeente is volgens de krant onaangenaam verrast door de kwestie en gaat de gang van zaken onderzoeken. Ralph Bastiaens en Maurice Schoenmaeckers claimen dat de documenten 'vervalst' zijn. "Schoenmaeckers is niet betrokken bij onze aanbesteding. We hebben Hasselt wat advies gevraagd, maar dat mag. Er is géén contract, geen samenwerking, niks op papier", benadrukt Bastiaens.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen
Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
'Geen strafbare feiten rond Magisch Maastricht'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen