Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Geplaatst opmaandag 7 augustus 2017 - 7:39

Bij de aanbesteding van kerstevenement Magisch Maastricht is gesjoemeld. De gemeente is onaangenaam verrast door deze kwestie en belooft de zaak te onderzoeken.

Uit onderzoek van De Limburger is gebleken dat Stichting Winterevents bewust de namen van zijn zakenpartners heeft verzwegen.

Geheim
Op papier wordt de stichting door twee personen geleid: Maastrichtenaren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens. In werkelijkheid hebben zij echter nog drie andere zakenpartners wiens namen ze zorgvuldig geheim hebben gehouden.

Schuld
Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV, mocht bij de gemeente niet bekend worden. Maastricht heeft namelijk geen goede ervaringen met Schoenmaeckers. Hij was als bestuurslid betrokken bij Stichting Winterland, dat eerdere edities van Magisch Maastricht organiseerde. De stichting ging op de fles en liet de gemeente met een schuld van drie ton achter.

Om toch een kans te maken bij de nieuwe aanbesteding van Magisch Maastricht besluiten de oprichters van Stichting Winterevents de inbreng van Schoenmaeckers en diens zakenpartners bij BVBA Winterland Hasselt, Jos Roels en Henny Sipkema, te verzwijgen.

Bedrog
Volgens documenten, ingezien door De Limburger, overleggen de vijf mannen maandenlang hoe ze de aanbesteding binnen kunnen slepen. Daarbij duikt ook regelmatig de naam van oud-burgemeester Gerd Leers op.

Kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, ruikt het bedrog en bijt zich in de zaak vast. Vorige week overhandigde hij de gemeente een dossier met belastende e-mails en whatsapp-berichten waaruit de samenwerking van de vijf mannen zou blijken.

Onderzoek
De gemeente is volgens de krant onaangenaam verrast door de kwestie en gaat de gang van zaken onderzoeken. Ralph Bastiaens en Maurice Schoenmaeckers claimen dat de documenten 'vervalst' zijn. "Schoenmaeckers is niet betrokken bij onze aanbesteding. We hebben Hasselt wat advies gevraagd, maar dat mag. Er is géén contract, geen samenwerking, niks op papier", benadrukt Bastiaens.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen
Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
'Geen strafbare feiten rond Magisch Maastricht'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen