Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschrokken van reacties: plan megaloods Limmel opgeschort

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 17:14

Het plan voor een megaloods in de Maastrichtse wijk Limmel gaat een paar maanden 'on hold'. Dat is het resultaat van een overleg tussen de gemeente en zakenman Rien Leeijen.

Zo laat de gemeente dinsdag weten in een raadsinformatiebrief.

Megaloods in wijk
Ondernemer Leeijen confronteerde de gemeente Maastricht met zijn plan in om in Limmel een gigantische loods te bouwen op een locatie waar de gemeente liefst een paar honderd nieuwe woningen ziet verschijnen. Er ontstond veel protest tegen het plan voor de megaloods. Honderden inwoners van Limmel liepen vorige week mee in een protestmars.

Lees ook: Honderden bij protest tegen distributiecentrum Limmel

Geschrokken
Volgens de gemeente is Leeijen geschrokken van de vele negatieve reacties op het ingediende plan. "Hij realiseert zich dat hij de plannen wellicht te snel heeft ingediend", schrijft de gemeente in de brief. In het stuk staat ook dat de zakenman zelf ook het liefst woningen wil bouwen op het terrein, maar vooralsnog geen haalbaar plan heeft. Leeijen heeft nu een plan uitgewerkt dat wel rendabel kan zijn, schrijft de gemeente.

De gemeenteraad in Maastricht vergadert dinsdagavond over de plannen in Limmel.

Lees ook: Portret: Deze zakenman wil megaloods bouwen in Limmel

Bewoners opgelucht
Het buurtnetwerk Limmel is opgelucht na het lezen van de raadsinformatiebrief. "Het klinkt positief en het biedt perspectief," zegt voorzitter Chris Meys. "Blijkbaar hebben het protest en de media-aandacht er voor gezorgd dat Leeijen zich de kwestie heeft aangetrokken". Het buurtnetwerk hoopt snel met Leeijen in gesprek te kunnen. Het protest dat dinsdagavond bij het provinciehuis plaatsvindt gaat alsnog door.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen