Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschrokken leerlingen willen schoolreis Londen afbreken

Geplaatst opdonderdag 23 maart 2017 - 10:44

Drie leerlingen van het Graaf Huyn College in Geleen die momenteel in Londen verblijven, overwegen de reis af te breken.

"Ze zijn aangeslagen of zeer onder de indruk van de gebeurtenissen gisteren", zegt schooldirecteur Fons van de Wall.

Attractie
Volgens hem heeft het grootste deel van de leerlingen en docenten woensdag niks meegekregen van de aanslag op het parlementsgebouw. Op het moment van de aanslag zat de groep in een attractie vlakbij de Westminster Bridge waar de aanslagpleger met zijn auto op het publiek inreed.

Slachtoffers
Eén leerling van de vmbo-groep uit Geleen zat niet in de attractie en wachtte buiten met een docent. De vmbo'er heeft enkele gewonden van de aanslag gezien en is volgens de schooldirecteur 'verdrietig en zwaar onder de indruk' van de gebeurtenissen. Mogelijk breekt deze leerling samen met twee medeleerlingen de schoolreis af.

Lees ook: Leerlingen Limburgse school ongedeerd bij aanslag Londen

Hotel
Het schoolbestuur heeft in overleg met de begeleiders in Londen besloten niet eerder naar huis te komen. Geschrokken leerlingen die niet meer durven deel te nemen aan het programma, krijgen de mogelijkheid om in het hotel te blijven.

De groep komt vrijdagavond naar huis.

Buitenlandse schoolreisjes
De school zegt de balans op te maken over de buitenlandse schoolreisjes, nu Europese steden steeds vaker doelwit zijn van aanslagen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leerlingen Limburgse school ongedeerd bij aanslag Londen
Leerlingen van Graaf Huyn College terug uit Londen
Leerlingen Graaf Huyn College blijven in Londen
graafhuynok
Leerling besmet met corona op het Graaf Huyn College
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen