Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschorste gemeentesecretaris Leudal definitief weg

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 10:39

De van witwassen verdachte Diana N. is ontslagen als gemeentesecretaris van de gemeente Leudal.

Ze was al sinds medio 2017 voor onbepaalde tijd geschorst, nadat ze werd verdacht aankopen te hebben gedaan ter waarde van 42.000 euro. Dit strafrechtelijk onderzoek loopt op dit moment nog, zo meldt de gemeente.

Eervol ontslagen
De gemeente Leudal laat in een persbericht weten dat de voormalige gemeentesecretaris per 15 mei eervol is ontslagen, omdat niet duidelijk is hoe lang het strafrechtelijk onderzoek nog duurt. Ze wordt tot 15 januari bij een mobiliteitsbureau geplaatst. Leudal betaalt voor een periode die kosten. De inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden worden teruggevloeid naar de gemeente.

Lees ook: Gemeentesecretaris van Leudal komt vrij

Sinds eind maart 2017 is N. al op vrije voeten. Haar echtgenoot Pieter H. zou voor 450.000 euro gefraudeerd hebben bij de gemeente Helmond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen