Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl

Geplaatst opmaandag 3 juli 2017 - 16:00

Klasgenoten, leraren en ouders hebben geschokt gereageerd na de zelfgekozen dood van een 11-jarige jongen uit Steyl. De jongen beroofde zichzelf zondagavond van het leven.

De reden en achtergrond van de zelfdoding zijn onbekend.

Gesprekken
De jongen uit Steyl zat op basisschool PassePartout in Tegelen. Op alle scholen in Tegelen en Steyl is maandagochtend gepraat over de gebeurtenis. Moeilijke gesprekken volgens Hans Soentjens, voorzitter van scholengemeenschap Kerobei waar de school onder valt: "Leerlingen begrijpen het niet, ze zitten met heel veel vragen. Kinderen zitten daarmee. De belangrijkste opdracht aan hulpverleners is nu om een veilige situatie te creëren, zodat kinderen die vragen kunnen stellen."

Lees ook: Onderzoek: Jongen (11) in Steyl nam eigen leven

Achtergrond
Het is nog niet duidelijk waarom de jongen uit het leven stapte. Uit rondvraag in de buurt blijkt dat het gezin uit Oost-Europa komt, hier naartoe gekomen is om te werken en sinds een paar jaar in Steyl woont. Op de school van de jongen waren er volgens Soentjens geen signalen dat het niet goed met de jongen ging. Maar de school gaat dit nu wel onderzoeken: "Wij gaan uiteraard bekijken hoe de begeleiding van deze jongen is geweest." Daarna bekijkt de school hoe ze hier verder mee om moet gaan.

Onderzoek
Volgens de politie komt er geen onderzoek naar de achtergronden van de jongen en het waarom van zijn dood. Dat doet de politie nooit bij zelfdoding.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen
Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen