Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl

Geplaatst opmaandag 3 juli 2017 - 16:00

Klasgenoten, leraren en ouders hebben geschokt gereageerd na de zelfgekozen dood van een 11-jarige jongen uit Steyl. De jongen beroofde zichzelf zondagavond van het leven.

De reden en achtergrond van de zelfdoding zijn onbekend.

Gesprekken
De jongen uit Steyl zat op basisschool PassePartout in Tegelen. Op alle scholen in Tegelen en Steyl is maandagochtend gepraat over de gebeurtenis. Moeilijke gesprekken volgens Hans Soentjens, voorzitter van scholengemeenschap Kerobei waar de school onder valt: "Leerlingen begrijpen het niet, ze zitten met heel veel vragen. Kinderen zitten daarmee. De belangrijkste opdracht aan hulpverleners is nu om een veilige situatie te creƫren, zodat kinderen die vragen kunnen stellen."

Lees ook: Onderzoek: Jongen (11) in Steyl nam eigen leven

Achtergrond
Het is nog niet duidelijk waarom de jongen uit het leven stapte. Uit rondvraag in de buurt blijkt dat het gezin uit Oost-Europa komt, hier naartoe gekomen is om te werken en sinds een paar jaar in Steyl woont. Op de school van de jongen waren er volgens Soentjens geen signalen dat het niet goed met de jongen ging. Maar de school gaat dit nu wel onderzoeken: "Wij gaan uiteraard bekijken hoe de begeleiding van deze jongen is geweest." Daarna bekijkt de school hoe ze hier verder mee om moet gaan.

Onderzoek
Volgens de politie komt er geen onderzoek naar de achtergronden van de jongen en het waarom van zijn dood. Dat doet de politie nooit bij zelfdoding.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen
Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen