Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl

Geplaatst opmaandag 3 juli 2017 - 16:00

Klasgenoten, leraren en ouders hebben geschokt gereageerd na de zelfgekozen dood van een 11-jarige jongen uit Steyl. De jongen beroofde zichzelf zondagavond van het leven.

De reden en achtergrond van de zelfdoding zijn onbekend.

Gesprekken
De jongen uit Steyl zat op basisschool PassePartout in Tegelen. Op alle scholen in Tegelen en Steyl is maandagochtend gepraat over de gebeurtenis. Moeilijke gesprekken volgens Hans Soentjens, voorzitter van scholengemeenschap Kerobei waar de school onder valt: "Leerlingen begrijpen het niet, ze zitten met heel veel vragen. Kinderen zitten daarmee. De belangrijkste opdracht aan hulpverleners is nu om een veilige situatie te creëren, zodat kinderen die vragen kunnen stellen."

Lees ook: Onderzoek: Jongen (11) in Steyl nam eigen leven

Achtergrond
Het is nog niet duidelijk waarom de jongen uit het leven stapte. Uit rondvraag in de buurt blijkt dat het gezin uit Oost-Europa komt, hier naartoe gekomen is om te werken en sinds een paar jaar in Steyl woont. Op de school van de jongen waren er volgens Soentjens geen signalen dat het niet goed met de jongen ging. Maar de school gaat dit nu wel onderzoeken: "Wij gaan uiteraard bekijken hoe de begeleiding van deze jongen is geweest." Daarna bekijkt de school hoe ze hier verder mee om moet gaan.

Onderzoek
Volgens de politie komt er geen onderzoek naar de achtergronden van de jongen en het waarom van zijn dood. Dat doet de politie nooit bij zelfdoding.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen
Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen