Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschil met gastrobar: raadsvergaderingen in bedrijfskantine

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 14:16

De gemeenteraad van Meerssen is al uit haar nieuwe vergaderzaal geknikkerd, nog voordat die er ook maar één raadsvergadering heeft gehouden.

De raad zou gaan vergaderen in gastrobar De Proosdij, maar eigenaresse Gitte Pinckaers heeft via haar advocaat laten weten dat het hele feest niet doorgaat.

Overeenkomst
De gemeente en het restaurant spraken in 2017 af dat de gemeenteraad 15 keer mag vergaderen in de rijksmonumentale proosdijschuur. "In die overeenkomst staat dat de Proosdij moet zorgen voor deugdelijk vergadermeubilair en andere vergadervoorzieningen, zoals wifi en een beamer", licht wethouder Jan Gulikers toe.

Bruikleen
De gastrobar heeft de vergadermeubels van de gemeente in bruikleen gekregen, maar die passen niet. Behalve als de wethouders op het podium zouden gaan zitten. "Ook dat past niet", zegt de wethouder. "Bovendien bepalen wijzelf waar en hoe we gaan zitten."

Afkoopsom
Veelvuldig overleg tussen de twee partijen heeft niks opgeleverd. Gulikers: "In juni gaf de gemeenteraad aan dat het restaurant maar moest regelen dat we daar zoals afgesproken kunnen vergaderen vanaf 2020." De maand erna gaf de gastrobarbazin aan dat ze wil praten over een afkoopsom. "Daar kwamen we niet uit, dus houden we haar aan de afspraak."

Gesubsidieerd
De advocaat van de Proosdij heeft daarop de verplichting om de raad in het restaurant te laten vergaderen opgeschort. De verbouwing van de rijksmonumentale schuur is door de provincie Limburg nog met 165.000 euro gesubsidieerd.

Raadskaravaan
De gemeentelijke raadskaravaan van Meerssen trekt al acht jaar van vergaderplek naar vergaderplek, omdat het gemeentehuis geen raadszaal meer heeft. Daar zit sinds 2012 de Hema in. "Ongelooflijk, he?", zegt de wethouder.

Juridische stappen
De gemeente beraadt zich op juridische stappen tegen de gastrobar. Nu er geen locatie beschikbaar is, vindt de eerstvolgende bijeenkomst van de gemeenteraad op 6 februari plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis.

Gitte Pinckaers was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen