Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschil Franssen en judobond eind maart voor rechter

Geplaatst opvrijdag 10 maart 2017 - 17:29

Het kort geding dat de Reuverse judoka Juul Franssen aanspant tegen de Nederlandse judobond dient op 29 maart. ​

Franssen wil via de rechter afdwingen dat ze met haar eigen trainers kan blijven werken en haar A-status weer terugkrijgt van NOC*NSF.

Conflict
Het conflict ontstond toen de judobond Franssen voortaan centraal wilde laten trainen op het grote sportcentrum Papendal. Franssen ziet dit niet zitten omdat ze dat volgens haar niet kan combineren met haar studie in Rotterdam. Franssen werd daarop door de judobond uitgesloten van internationale wedstrijden, en ze mag niet langer meedoen aan trainingsstages. Ook raakte ze haar A-status vorige maand kwijt. Inmiddels heeft de 27-jarige sportster laten weten wel twee keer in de week af te willen reizen naar Papendal voor een centrale training.

Lees ook: Strijd Juul Franssen en judobond naar rechter

Reactie Judobond
Volgens de Judobond Nederland (JBN) heeft zij genoeg oplossingen aangedragen, maar is Franssen daar niet op ingegaan. De bond heeft aangeboden om de termijn waarop Franssen haar studie moest afronden met een jaar te verlengen. Dat was namelijk een van de redenen van Franssen om niet fulltime op Papendal te trainen. Ze was bang een studieschuld op te lopen als ze niet binnen een termijn van tien jaar haar studie afrondt.

Bemiddelingspoging
Volgens de bond zijn er diverse gesprekken gevoerd met de 27-jarige judoka. Daarin is ook het voorstel gedaan dat zij pas na het WK in augustus zou mogen aansluiten op Papendal. Tot die tijd zou Franssen twee keer per week moeten meetrainen met het nationale team in Gelderland. Volgens de bond heeft ze zich niet aan dat voorstel gehouden.

Coach
Een ander zorgpunt van Franssen was de bezetting van het coachteam. Franssen gaf aan graag met haar eigen coach te willen blijven werken. Volgens de bond is haar coach, net als haar krachttrainer, benaderd om een rol te spelen binnen het fulltime programma op Papendal. Maar ook hier is Franssen volgens de bond niet op ingegaan.

Lees hier meer over het conflict van Juul Franssen met de judobond

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Zaak-Franssen ook van belang voor andere sporters'
Juul Franssen bedankt fans voor steun: 'Fingers crossed'
Atletencommissie wil snel oplossing zaak Franssen
Rechtbank geeft Juul Franssen en judobond extra tijd
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen