Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenisclubs toch niet gekort op subsidie

Geplaatst opdonderdag 11 mei 2017 - 18:07

Het Sociaal Historisch Centrum Limburg SHCL en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap LGOG hebben de eerste helft van dit jaar toch recht op hun volledige subsidie.

De twee instellingen maakten met succes bezwaar tegen het beleid van het provinciebestuur om de genootschappen te korten.

Met de tijd mee
Cultuur- en erfgoedgedeputeerde Ger Koopmans haalde vorig jaar de bezem door het erfgoedbeleid van de provincie. Na een onderzoek kwam hij tot de conclusie dat de geschiedkundige genootschappen zich te weinig richten op het grote publiek, en niet genoeg met hun tijd meegaan met bijvoorbeeld automatisering.

Lees ook: Erfgoedclubs boos op gedeputeerde Koopmans

Kous niet af
Op grond van dat rapport werden het SHCL en LGOG gekort, maar daartegen hebben de erfgoedclubs nu met succes bezwaar aangetekend. Daarmee is de kous nog niet af. Een voorstel om het SHCL samen te voegen met het Regionaal Historisch Centrum Limburg wordt op dit moment uitgewerkt.

Lees ook: Schot in samenvoeging geschiedeniscentra

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Potscherven archeologie
Bestuur Limburgse archeologievereniging opgestapt
Provincie steunt bouw peelboerderij Eynderhoof
Dialectorganisaties boos op 'botte' gedeputeerde Koopmans
Ontdek opvallend Limburgs landschap op de computer
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen