Overslaan en naar de inhoud gaan

Geruzie over burgemeester in Bergen: 'Het is behelpen'

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 16:43

De politieke verhoudingen in de gemeenteraad van Bergen staan weer op scherp.

Aanleiding is de stevige kritiek van oppositiepartij Kern op burgemeester Manon Pelzer. CDA-fractieleider Jacob Knoops rept van een "persoonlijke aanval" en "ongenuanceerde uitlatingen."

Kanttekening
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van Kern stelt dat "het behelpen is met de burgemeester". Hij plaatst vooral kanttekeningen bij het optreden van de burgemeester in de kwestie rond kinderboerderij De Loi. Dat doet hij naar aanleiding van een artikel in Dagblad de Limburger.

Straatje schoonvegen
Krijnen concludeert dat Pelzer het verliezen van talrijke procedures bagatelliseert, dat ze haar eigen straatje schoonveegt door te stellen dat ze het dossier van een wethouder heeft overgenomen en dat ze de commissie bezwaarschriften niet serieus neemt door haar adviezen te negeren.

'Gehad met haar'
Verder meent de oppositiefractie dat de burgemeester haar portefeuille slecht beheert en als voorzitter van de gemeenteraad niet boven de partijen staat, maar duidelijk laat blijken dat ze, net als de grootste coalitiepartij, van CDA-huize is. Krijnen is al langer ontevreden met de wijze waarop Pelzer haar ambt uitoefent. "Ik heb het gehad met haar."

Pelzer wil niet reageren via de pers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia laat passagiers in Bergen staan
Coalitie Bergen laat nog lang op zich wachten
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Raad Bergen wil dat Manon Pelzer burgemeester blijft
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen