Overslaan en naar de inhoud gaan

Geronselde drugskoerier (22) krijgt maximale werkstraf

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 19:05

De 22-jarige Anthonie H. uit Ospel heeft maandag de maximale werkstraf gekregen vanwege het vervoeren van tonnen aan de drugsgrondstof apaa.

Van de rechter in Den Bosch kreeg hij 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Helikopterontsnapping
De drugstransporten kwamen aan het licht toen de Ospelnaar vorig jaar oktober samen met Eveline B. een politiefuik bij Budel inreed. Die dag was er een grote controle op de weg in verband met de verijdelde helikopterontsnapping bij de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Meel
Anthonie H. en zijn compagnon waren door Haik H. geronseld om de chemicaliën te vervoeren. Daar kregen zij 500 euro per ritje voor. Bij de controle trof de politie de chemicaliën aan tussen meel. Opvallend was dat het meel onder de grondstof zat en niet andersom. Het was dus de bedoeling om de kopers van de apaa om de tuin te leiden.

Ook zijn partner in crime kreeg de maximale werkstraf opgelegd, Haik H. kreeg van de rechter een celstraf van anderhalf jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen