Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geronselde drugskoerier (22) krijgt maximale werkstraf

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 19:05

De 22-jarige Anthonie H. uit Ospel heeft maandag de maximale werkstraf gekregen vanwege het vervoeren van tonnen aan de drugsgrondstof apaa.

Van de rechter in Den Bosch kreeg hij 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Helikopterontsnapping
De drugstransporten kwamen aan het licht toen de Ospelnaar vorig jaar oktober samen met Eveline B. een politiefuik bij Budel inreed. Die dag was er een grote controle op de weg in verband met de verijdelde helikopterontsnapping bij de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Meel
Anthonie H. en zijn compagnon waren door Haik H. geronseld om de chemicaliën te vervoeren. Daar kregen zij 500 euro per ritje voor. Bij de controle trof de politie de chemicaliën aan tussen meel. Opvallend was dat het meel onder de grondstof zat en niet andersom. Het was dus de bedoeling om de kopers van de apaa om de tuin te leiden.

Ook zijn partner in crime kreeg de maximale werkstraf opgelegd, Haik H. kreeg van de rechter een celstraf van anderhalf jaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen