Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geronselde drugskoerier (22) krijgt maximale werkstraf

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 19:05

De 22-jarige Anthonie H. uit Ospel heeft maandag de maximale werkstraf gekregen vanwege het vervoeren van tonnen aan de drugsgrondstof apaa.

Van de rechter in Den Bosch kreeg hij 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Helikopterontsnapping
De drugstransporten kwamen aan het licht toen de Ospelnaar vorig jaar oktober samen met Eveline B. een politiefuik bij Budel inreed. Die dag was er een grote controle op de weg in verband met de verijdelde helikopterontsnapping bij de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Meel
Anthonie H. en zijn compagnon waren door Haik H. geronseld om de chemicaliën te vervoeren. Daar kregen zij 500 euro per ritje voor. Bij de controle trof de politie de chemicaliën aan tussen meel. Opvallend was dat het meel onder de grondstof zat en niet andersom. Het was dus de bedoeling om de kopers van de apaa om de tuin te leiden.

Ook zijn partner in crime kreeg de maximale werkstraf opgelegd, Haik H. kreeg van de rechter een celstraf van anderhalf jaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen