Overslaan en naar de inhoud gaan

Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 6:05

De geriater van GGZ-instelling Vincent van Gogh in Venray die onderwerp is van onderzoek vanwege meerdere klachten van cliënten, heeft tegenover diezelfde instelling verzwegen dat tegen hem ook een tuchtzaak loopt.

De GGZ-instelling hoorde dat pas van de arts na vragen van Dagblad de Limburger. Ook in die tuchtzaak draait het om slechte communicatie, medische misstanden en wangedrag van de geriater. Over die zaken werd recent ook geklaagd. Vincent van Gogh wil daar in verband met de privacy niet verder op ingaan.

Verzwijgen
Een woordvoerster erkent wel dat medewerkers tegen wie tuchtklachten lopen dat normaal gesproken moeten melden. Wat de gevolgen van het verzwijgen van de zaak zijn, is volgens haar nog niet te zeggen. "We nemen het mee in de maatregelen die we naar aanleiding van het onderzoek gaan nemen."

Problemen blijken omvangrijker
De problemen op verpleegafdeling Ouderen 2, een crisisopvang voor ouderen met dementie en zware gedragsproblemen, blijken omvangrijker en langduriger te zijn dan de 'enkele klacht en signalen' waar Vincent van Gogh tot nu toe zelf over repte. De instelling kreeg al in 2013 een klacht binnen over de wijze van communiceren op de afdeling. Volgens de instelling is die klacht bekend en eerder geschaard onder de genoemde signalen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tweede tuchtzaak tegen geriater GGZ-instelling Venray
Gezondheidszorg, Ouderen
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray op non-actief
Gezondheidszorg, Ouderen
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray nog steeds thuis
Verwarde Venrayse mensen niet langer in cel
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen