Overslaan en naar de inhoud gaan

Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 6:05

De geriater van GGZ-instelling Vincent van Gogh in Venray die onderwerp is van onderzoek vanwege meerdere klachten van cliënten, heeft tegenover diezelfde instelling verzwegen dat tegen hem ook een tuchtzaak loopt.

De GGZ-instelling hoorde dat pas van de arts na vragen van Dagblad de Limburger. Ook in die tuchtzaak draait het om slechte communicatie, medische misstanden en wangedrag van de geriater. Over die zaken werd recent ook geklaagd. Vincent van Gogh wil daar in verband met de privacy niet verder op ingaan.

Verzwijgen
Een woordvoerster erkent wel dat medewerkers tegen wie tuchtklachten lopen dat normaal gesproken moeten melden. Wat de gevolgen van het verzwijgen van de zaak zijn, is volgens haar nog niet te zeggen. "We nemen het mee in de maatregelen die we naar aanleiding van het onderzoek gaan nemen."

Problemen blijken omvangrijker
De problemen op verpleegafdeling Ouderen 2, een crisisopvang voor ouderen met dementie en zware gedragsproblemen, blijken omvangrijker en langduriger te zijn dan de 'enkele klacht en signalen' waar Vincent van Gogh tot nu toe zelf over repte. De instelling kreeg al in 2013 een klacht binnen over de wijze van communiceren op de afdeling. Volgens de instelling is die klacht bekend en eerder geschaard onder de genoemde signalen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tweede tuchtzaak tegen geriater GGZ-instelling Venray
Gezondheidszorg, Ouderen
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray op non-actief
Gezondheidszorg, Ouderen
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray nog steeds thuis
Verwarde Venrayse mensen niet langer in cel
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen