Overslaan en naar de inhoud gaan

Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray op non-actief

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2015 - 23:53

De geriater van Vincent van Gogh in Venray, die aangeklaagd is om zijn autoritaire en ontactische optreden tegen patiënten en hun familieleden, is op non-actief gesteld.

De zorginstelling heeft daartoe besloten omdat de arts bewust heeft verzwegen dat er een tuchtzaak tegen hem loopt.

Onfatsoenlijk
Omdat tuchtcolleges instellingen nooit informeren over zaken, is de behandelaar verplicht dit zelf te melden bij zijn meerderen. Nu kwam de instelling er pas achter na vragen van de Limburgse kranten. In de tuchtzaak komt het optreden van de arts aan de orde. Hij zou medisch in de fout zijn gegaan en onfatsoenlijk hebben opgetreden.

Drie weken
De maatregel geldt voorlopig voor een periode van drie weken, maar kan verlengd worden. Voordat de arts terug kan keren, wil Vincent van Gogh eerst zeker weten dat er niet nog meer zaken spelen. Ook wil ze de uitkomsten afwachten van de tuchtzaak en het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die vanwege een melding de afdeling van de geriater onder de loep neemt.

Extern onderzoek
Zorginstelling Vincent van Gogh heeft naar aanleiding van klachten en signalen over de slechte communicatie en mogelijk medische misstanden zelf ook onderzoek laten doen door een extern bureau.

Solistisch
De onderzoekers concluderen geen reden te zien om te twijfelen aan de kwaliteit van de patiëntenzorg. Ook is er geen sprake van een angstcultuur. Wel is de bewuste geriater volgens de onderzoekers op het gebied van communicatie en empathie zeer zwak. Daarnaast opereerde hij veel te solistisch.

Nieuwe hoofdbehandelaar
Vincent van Gogh heeft gezien die conclusies een maatregelenpakket afgekondigd. Zo is er per direct een andere hoofdbehandelaar aangesteld, wil de instelling een sterker afdelingsteam gaan samenstellen en is de geriater een communicatietraject opgelegd.

Lees ook: Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak
Tweede tuchtzaak tegen geriater GGZ-instelling Venray
Gezondheidszorg, Ouderen
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray nog steeds thuis
Drukke dag voor Limburgse brandweer door hitte
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen