Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gerechtshof oordeelt over kinderarts na dood jongetje (10)

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 6:00

Het gerechtshof in Den Bosch doet donderdag uitspraak in de zaak tegen kinderarts Magda S. De 62-jarige S. is volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig aan de dood van de 10-jarige Dean Weerts uit Born in mei 2013.

In hoger beroep werd twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 5000 euro tegen haar geëist. De arts wordt nalatigheid verweten.

Hoofdpijn
De 10-jarige Dean had al enkele maanden last van hoofdpijn. Begin mei 2013 werd hij met hevige hoofdpijn en braakneigingen opgenomen in het ziekenhuis in Geleen. Artsen gingen uit van een migraine-aanval, maar na verloop van tijd werden de symptomen erger. Kinderarts Magda S. kreeg op Hemelvaartsdag het vermoeden dat er iets anders aan de hand was dan migraine.

Hersenbloeding
De kinderarts had op dat moment moeten besluiten tot het maken van een ct-scan. Dan was direct duidelijk geworden wat er mis was en had Dean mogelijk nog gered kunnen worden. 's Avonds ging het mis en moest de jongen gereanimeerd worden. Een spoedoperatie in het AZM in Maastricht kwam te laat. Uit de autopsie bleek later dat er al drie weken eerder sprake was geweest van een hersenbloeding bij de jongen.

Rechtbank
In 2017 moest de vrouw zich voor de rechter verantwoorden. Die oordeelde destijds dat ze een boete van 2500 moest betalen omdat de kinderarts verwijtbaar nalatig was geweest'. Magda S., die tegenwoordig in Suriname werkt, ging hiertegen in hoger beroep.

Lees ook: Ouders Dean Weerts: 'vier jaar gewacht op erkenning'

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen