Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerechtshof oordeelt over kinderarts na dood jongetje (10)

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 6:00

Het gerechtshof in Den Bosch doet donderdag uitspraak in de zaak tegen kinderarts Magda S. De 62-jarige S. is volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig aan de dood van de 10-jarige Dean Weerts uit Born in mei 2013.

In hoger beroep werd twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 5000 euro tegen haar geëist. De arts wordt nalatigheid verweten.

Hoofdpijn
De 10-jarige Dean had al enkele maanden last van hoofdpijn. Begin mei 2013 werd hij met hevige hoofdpijn en braakneigingen opgenomen in het ziekenhuis in Geleen. Artsen gingen uit van een migraine-aanval, maar na verloop van tijd werden de symptomen erger. Kinderarts Magda S. kreeg op Hemelvaartsdag het vermoeden dat er iets anders aan de hand was dan migraine.

Hersenbloeding
De kinderarts had op dat moment moeten besluiten tot het maken van een ct-scan. Dan was direct duidelijk geworden wat er mis was en had Dean mogelijk nog gered kunnen worden. 's Avonds ging het mis en moest de jongen gereanimeerd worden. Een spoedoperatie in het AZM in Maastricht kwam te laat. Uit de autopsie bleek later dat er al drie weken eerder sprake was geweest van een hersenbloeding bij de jongen.

Rechtbank
In 2017 moest de vrouw zich voor de rechter verantwoorden. Die oordeelde destijds dat ze een boete van 2500 moest betalen omdat de kinderarts verwijtbaar nalatig was geweest'. Magda S., die tegenwoordig in Suriname werkt, ging hiertegen in hoger beroep.

Lees ook: Ouders Dean Weerts: 'vier jaar gewacht op erkenning'

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen