Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gerechtshof: 'Kinderarts schuldig aan dood jongetje'

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 10:54

De 62-jarige kinderarts Magda S. is ook in hoger beroep veroordeeld voor de dood van Dean Weerts (10). Door haar schuld en nalatigheid is het jongetje overleden tijdens zijn behandeling.

Net als eerder bij de rechtbank in Maastricht is de vrouw veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 2500 euro.

Lees ook: Gerechtshof oordeelt over kinderarts na dood jongetje (10)

Hoofdpijn en braakneigingen
Dean werd in mei 2013 opgenomen in het toenmalige Orbis-ziekenhuis in Geleen. Daar was Magda destijds werkzaam als kinderarts. De jongen kampte al even met hevige hoofdpijn en braakneigingen. Eenmaal in het ziekenhuis werden die klachten zelfs erger. Magda liet echter geen CT-scan maken. Ook raadpleegde ze geen collega voor een consult. Toen ze dat later wel deed, bleek dat de druk op de hersenen van Dean zo groot was dat vitale functies uitvielen. Hij was niet meer te redden.

Verkeerde diagnose
Het Hof in Den Bosch oordeelt, net als de rechtbank in Maastricht, dat de arts te lang heeft vastgehouden aan haar eerste diagnose. Een collega stelde migraine vast en daar bleef ook Magda geruime tijd bij. Die diagnose bleek niet te kloppen. 'De arts heeft te laat nader onderzoek laten doen, waardoor de jongen door haar schuld is komen te overlijden', schrijft het Hof in haar vonnis.

Geen celstraf
Justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de kinderarts, maar dat ziet het Hof niet zitten. 'Aangezien verdachte een dergelijke fout niet eerder heeft gemaakt en er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw nog eens zo'n fout zal maken.' De vrouw werkt overigens niet meer in het ziekenhuis. Ze woont en werkt nu in Suriname.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen