Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerechtshof: 'Kinderarts schuldig aan dood jongetje'

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 10:54

De 62-jarige kinderarts Magda S. is ook in hoger beroep veroordeeld voor de dood van Dean Weerts (10). Door haar schuld en nalatigheid is het jongetje overleden tijdens zijn behandeling.

Net als eerder bij de rechtbank in Maastricht is de vrouw veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 2500 euro.

Lees ook: Gerechtshof oordeelt over kinderarts na dood jongetje (10)

Hoofdpijn en braakneigingen
Dean werd in mei 2013 opgenomen in het toenmalige Orbis-ziekenhuis in Geleen. Daar was Magda destijds werkzaam als kinderarts. De jongen kampte al even met hevige hoofdpijn en braakneigingen. Eenmaal in het ziekenhuis werden die klachten zelfs erger. Magda liet echter geen CT-scan maken. Ook raadpleegde ze geen collega voor een consult. Toen ze dat later wel deed, bleek dat de druk op de hersenen van Dean zo groot was dat vitale functies uitvielen. Hij was niet meer te redden.

Verkeerde diagnose
Het Hof in Den Bosch oordeelt, net als de rechtbank in Maastricht, dat de arts te lang heeft vastgehouden aan haar eerste diagnose. Een collega stelde migraine vast en daar bleef ook Magda geruime tijd bij. Die diagnose bleek niet te kloppen. 'De arts heeft te laat nader onderzoek laten doen, waardoor de jongen door haar schuld is komen te overlijden', schrijft het Hof in haar vonnis.

Geen celstraf
Justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de kinderarts, maar dat ziet het Hof niet zitten. 'Aangezien verdachte een dergelijke fout niet eerder heeft gemaakt en er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw nog eens zo'n fout zal maken.' De vrouw werkt overigens niet meer in het ziekenhuis. Ze woont en werkt nu in Suriname.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen