Uitspraak rechtbank

Lagere straf vanwege epilepsie en zorg voor moeder

In hoger beroep heeft een 29-jarige man uit Gennep een lagere straf gekregen dan de rechtbank in Roermond hem eerder had opgelegd.

ospel overval Berry A. (26 aug 2020)
Lagere celstraf voor Sittardse nepagent

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de 34-jarige Sittardenaar Berry A. veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor een woningoverval in Ospel in 2017.

Ralph Hamers (8 jul 2020)
Wrakingsverzoek voormalig topman ING Ralph Hamers afgewezen

Het Gerechtshof in Den Haag heeft vrijdag een wrakingsverzoek van oud ING-topman Ralph Hamers uit Simpelveld afgewezen.

Land van Toos Toverland
Componist Toverland verdient alsnog geld aan Land van Toos

Componist Maarten Hartveldt moet een hogere vergoeding krijgen voor de muziek die hij onder meer voor attractiepark Toverland in Sevenum heeft gecomponeerd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald.

pepperspray anp foto (11 apr 2020)
Politie op scherp: man vrijuit na gebruik pepperspray

Een op het oog eenvoudige rechtszaak van een Heerlense man heeft mogelijk grote gevolgen voor de Nederlandse politie. Het gebruik van pepperspray zorgde er in belangrijke mate voor dat de man vrijuit ging.

poms brunssum (rechtenvrij) depot carc
Gerechtshof geeft slachtoffers kankerverwekkende stof gelijk

De Staat is wel degelijk aansprakelijk voor de gezondheidsschade die vier voormalige onderhoudsmonteurs van defensiematerieel hebben opgelopen door blootstelling aan de kankerverwekkende stof chroom-6.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Celstraffen voor poging 'helikopterontsnapping' Roermond

Negen mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van één tot zes jaar. Ze zijn veroordeeld voor een poging een gedetineerde uit de Roermondse gevangenis te bevrijden. Ook waren ze betrokken bij de voorbereiding van de kaping van een helikopter.

Schroevendraaier
Mishandeling met schroevendraaier: 14 jaar geëist

Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van veertien jaar geëist. Hij wordt verdacht van een geweldincident in Arnhem, waarbij hij zijn ex en haar ouders met een schroevendraaier heeft mishandeld.

Piet van der Molen kist moeder
Toch celstraf voor verstoppen dode moeder

De 66-jarige Piet van der Molen uit Oirsbeek moet tien maanden de gevangenis in, waarvan vijf voorwaardelijk.

Jos van Rey Roermond stock
Jos van Rey: 'Een van de moeilijkste weken uit mijn leven'

Jos van Rey heeft de afgelopen week als een van de moeilijkste uit zijn leven ervaren. Zijn vriend Piet van Pol overleed op de dag dat de Hoge Raad uitspraak deed in de corruptiezaak.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten