Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerd Leers wil ondersteuning minister bij debatcultuur

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 20:12

Gerd Leers wil dat de minister van Binnenlandse Zaken hem ondersteuning geeft bij zijn taak als waarnemend burgemeester van Brunssum.

"Ik wil van de minister ondersteuning krijgen om met de raad een cursus te volgen over integriteit en debatcultuur", vertelde hij in AvondGasten. Toch zal de oplossing vooral van de raadsleden zelf moeten komen, zegt Leers. "En ik ga hen daar bij helpen."

Lees ook: Oproep Leers aan raad Brunssum: 'Heb respect voor elkaar'

Raadsvergadering
Leers leidde
dinsdag voor het eerst een gemeenteraadsvergadering in het politiek zeer onrustige Brunssum. Het is zijn opdracht om de gemeente opnieuw in rustiger vaarwater te krijgen.

Groter belang
Leers is er van overtuigd dat dit gaat lukken, zo zei hij in
AvondGasten. "De drive en de betrokkenheid zijn groot en de mensen zijn positief, dat merkte ik dinsdag. Ik probeer mensen met mijn ervaring te overtuigen dat ze het anders moeten doen en een groter belang voor ogen moeten houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen