Edit - ANP-418008053

Limburgse CDA-prominenten blij met 'sterk team'

Limburgse CDA-prominenten zijn tevreden over de keuze voor Hugo de Jonge als landelijk lijsttrekker van het CDA. De christendemocraten hopen dat De Jonge en zijn concurrent Pieter Omtzigt de samenwerking gaan zoeken.

Edit - ANP
CDA-prominent: 'Van Helvert maakt geen schijn van kans'

Martijn van Helvert krijgt geen openbare steun van Limburgse CDA-prominenten. Dat blijkt uit een rondgang van L1. Van alle Limburgse CDA'ers die L1 belde, sprak geen enkel partijlid zijn steun uit voor de Limburgse kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

ANP-412943668
'Optocht Amstenrade beter dan protest Amsterdam'

Een carnavalsoptocht in Limburg organiseren we beter dan een demonstratie in Amsterdam. Dat zegt voormalig minister Gerd Leers over het optreden van de Amsterdamse autoriteiten bij de demonstratie op de Dam maandagmiddag.

Gerd Leers Fiets (25 apr 2020)
Jurist bijt zich vast in aanval hond op Gerd Leers

Voormalige burgemeester en minister Gerd Leers gaat de eigenaar van de loslopende hond, waardoor hij twee weken geleden hard van zijn fiets viel, juridisch aanpakken.

Gerd Leers Fiets (25 apr 2020)
Oud-minister Leers gewond na aanval van hond

Oud-minister en oud-burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, is donderdag in Beek aangevallen door een hond en hierdoor van zijn fiets gevallen. Hierbij is Leers gewond geraakt.

Gerd Leers
Burgemeester Leers: 'Trots maar nog veel werk in Brunssum'

Waarnemend burgemeester Gerd Leers neemt woensdag afscheid van de gemeente Brunssum. Hij is trots op wat er is bereikt sinds zijn aantreden in januari 2018, maar er moet volgens hem ook nog veel gebeuren.

TPD
Beroep Brunssum tegen vergunning: 'Pand zo lek als mandje'

De gemeente Brunssum gaat in beroep tegen de nieuwe vergunning die de Provincie Limburg onlangs verleende aan recyclebedrijf TpD.

Buurt is vliegenoverlast beu en hoopt op maatregelen

Omwonenden van recyclebedrijf TpD in Brunssum hopen dat er snel actie wordt ondernomen tegen de vliegenoverlast, die wordt veroorzaakt.

'Vliegenoverlast'-recyclebedrijf Brunssum mag niet meer lozen

Recyclebedrijf TpD in Brunssum mag niets meer lozen van het Waterschap.

Brunssum start procedure voor nieuwe burgemeester

Inwoners van Brunssum mogen meedenken over het type burgemeester dat de gemeente volgens hen nodig heeft.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten