Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard van Olphen nieuwe topman pensioenbeheerder APG

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 13:26

Gerard van Olphen wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van pensioenbeheerder APG in Heerlen. Hij medio half maart aan zijn functie.

Van Olphen neemt het stokje over van Dick Sluimers, die zijn vertrek in september aankondigde.

Vier jaar
De benoeming van Gerard van Olphen geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door de toezichthouders en door de aandeelhouders van APG. Van Olphen zal verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten van APG, dat in opdracht van een aantal grote pensioenfondsen de pensioenregelingen voor 4,5 miljoen mensen in Nederland uitvoert.

Levensloop
De afgelopen 25 jaar vervulde Gerard Olphen diverse bestuurs- en managementfuncties in de financiële sector. Hij is onder andere werkzaam geweest bij Achmea, SNS Reaal en Vivat verzekeringen.

Salaris
Gerard van Olphen zal een vast salaris van 500.000 euro bruto ontvangen, en een persioenbijdrage van 66.000 euro. Hij krijgt geen variabele beloning of bonus. Het salaris van de nieuwe topman ligt daarmee zo'n tien procent lager dan dat van zijn voorganger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pensioenuitvoerder APG trekt lonen mannen en vrouwen gelijk
Topman pensioenbeheerder APG stapt op
Heerlense verzekeraar Loyalis overgenomen door ASR
ABP investeert nog steeds in kernwapens
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen