Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard Kessels blikt terug op ontmoeting met John Lennon

Geplaatst opdinsdag 8 december 2020 - 18:47

Op dagen als deze, precies 40 jaar na de moord op John Lennon, denkt de Limburgse journalist Gerard Kessels terug aan zijn bijzondere ontmoeting met de oud-Beatle.

Dat gebeurde tijdens diens befaamde bed-in voor de wereldvrede in het Amsterdamse Hilton Hotel.

In opleiding
De eerste dag van het verblijf in het Hilton was de wereldpers verzameld rond het bed van John Lennon en zijn echtgenote Yoko Ono. Gerard Kessels was daar niet bij. De journalist in opleiding probeerde het een dag later en toog naar het Amsterdamse hotel.

L1

Uren wachten
“Ik trof daar zijn Nederlandse manager van de platenmaatschappij en vroeg of ik bij John en Yoko mocht zijn”, vertelt Kessels in zijn woonkamer in Nederweert. “Die stelde dat het persmoment de dag ervoor was en dat ze de rest van de week niet meer beschikbaar zouden zijn.” Toch besloot Kessels te wachten. “Ik dacht: de dag is nog lang. Ik bestelde een kopje koffie en wachtte. Uren en uren.”

Praten over Bob Dylan
Dat wachten werd uiteindelijk beloond. De manager besloot te vragen of hij welkom was en kwam met de boodschap dat hij mee in de lift naar boven mocht. "De wereldvrede werd even opgeschort en ik mocht komen. Ik zat daar op het grote bed en ik heb daar drie kwartier een zeer geanimeerd gesprek gehad met John Lennon. Niet over Lennon zelf of de Beatles, maar vooral over het binnenrijm in liedjes van Bob Dylan. Eigenlijk vergat ik mijn functie daar en praatten we als twee fans over Dylan. Voor ik het wist waren er drie kwartier voorbij."

Belangrijke lessen
Feitelijk was het gesprek als interview dus grotendeels mislukt. Behalve dat wachten loont in de journalistiek, leerde hij dus nog een belangrijke les. En dat is dat je je goed moet richten op het onderwerp en niet op wat jezelf interesseert. Toch koestert hij hele goede herinneringen aan de bijzondere ontmoeting. Die staat voor hem gelijk aan bijvoorbeeld een ontmoeting die hij later had met de paus toen hij correspondent was in Rome.

Geen Beatle-mania
Een artikel naar aanleiding van zijn ontmoeting kwam er overigens wel. Hij sleet het stuk aan de Maas- en Roerbode in Roermond waar hij net stage had gelopen. “De eindredacteur was in eerste instantie helemaal niet enthousiast omdat ze die dag al een stuk in de krant hadden over de bed-in. Hij leed aan van alles, maar niet aan Beatle-mania. Maar ik kon hem toch overtuigen dat het toch wel een gebeuren was en dat die exclusieve ontmoeting wel de moeite was.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen