Overslaan en naar de inhoud gaan

Ger Senden: 'Besefte thuis pas wat ontslag inhield'

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 16:35

Na 30 jaar trouwe dienst kreeg Ger Senden (48) in juni dit jaar slecht nieuws.

Vanwege de bezuinigingen, als gevolg van de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, verloor hij zijn baan bij Roda JC in Kerkrade.

De Heerlenaar debuteerde in 1989 in het eerste elftal van zijn grote liefde en speelde op 1 mei 2008 zijn laatste wedstrijd voor de club. In totaal kwam hij tot 441 wedstrijden in het shirt van Roda JC. Hij was sinds 2007 voornamelijk actief als teammanager.

Evenwichtsstoornissen
Ger Senden was net terug van zijn vakantie in Mallorca en belandde kort daarna in het ziekenhuis met evenwichtsstoornissen. "Nadat ik ontslagen werd uit het ziekenhuis wilde ik de draad weer oppakken van mijn reorganisatie-werkzaamheden bij de club, waar ik al sinds januari 2018 mee bezig was. En daar kreeg ik te horen dat ik ontslagen werd. Daarna ben ik meteen naar huis gereden en ik besefte thuis pas eigenlijk een beetje wat het allemaal inhield."

Duidelijkheid
Hoewel Senden van de club uit Kerkrade te horen heeft gekregen dat hij zijn werkzaamheden niet meer mag uitvoeren, is de zaak nog niet afgerond. "Wat veel mensen vergeten, is dat de zaak nog loopt. Officieel sta ik nog onder contract bij Roda JC en ik ben nu in afwachting van de procedures die op dit moment nog lopen. Ik hoop dat ik binnenkort meer duidelijkheid krijg vanuit de club. Maar het allerbelangrijkste vind ik nog steeds mijn gezondheid want ze zijn nog steeds mijn evenwichtsorgaan aan het onderzoeken."

Toekomst
'Mister Roda' is sinds hij het slechte nieuws te horen kreeg niet meer aanwezig geweest in het Parkstad Limburg Stadion. Maar misschien is Ger Senden binnenkort bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zaterdag 19 oktober weer voor het eerst aanwezig. "Ik heb gezegd dat ik zolang de zaak nog loopt voorlopig geen wedstrijden van Roda JC meer bezoek. Ook omdat de mensen steeds aan mij vragen hoe het allemaal zit. Ik heb geen zin om het verhaal elke keer weer opnieuw te moeten vertellen. Ik wil me eerst concentreren op mijn gezondheid, familie en hoe mijn toekomst er uit gaat zien."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen