Overslaan en naar de inhoud gaan

Ger Senden: 'Besefte thuis pas wat ontslag inhield'

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 16:35

Na 30 jaar trouwe dienst kreeg Ger Senden (48) in juni dit jaar slecht nieuws.

Vanwege de bezuinigingen, als gevolg van de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, verloor hij zijn baan bij Roda JC in Kerkrade.

De Heerlenaar debuteerde in 1989 in het eerste elftal van zijn grote liefde en speelde op 1 mei 2008 zijn laatste wedstrijd voor de club. In totaal kwam hij tot 441 wedstrijden in het shirt van Roda JC. Hij was sinds 2007 voornamelijk actief als teammanager.

Evenwichtsstoornissen
Ger Senden was net terug van zijn vakantie in Mallorca en belandde kort daarna in het ziekenhuis met evenwichtsstoornissen. "Nadat ik ontslagen werd uit het ziekenhuis wilde ik de draad weer oppakken van mijn reorganisatie-werkzaamheden bij de club, waar ik al sinds januari 2018 mee bezig was. En daar kreeg ik te horen dat ik ontslagen werd. Daarna ben ik meteen naar huis gereden en ik besefte thuis pas eigenlijk een beetje wat het allemaal inhield."

Duidelijkheid
Hoewel Senden van de club uit Kerkrade te horen heeft gekregen dat hij zijn werkzaamheden niet meer mag uitvoeren, is de zaak nog niet afgerond. "Wat veel mensen vergeten, is dat de zaak nog loopt. Officieel sta ik nog onder contract bij Roda JC en ik ben nu in afwachting van de procedures die op dit moment nog lopen. Ik hoop dat ik binnenkort meer duidelijkheid krijg vanuit de club. Maar het allerbelangrijkste vind ik nog steeds mijn gezondheid want ze zijn nog steeds mijn evenwichtsorgaan aan het onderzoeken."

Toekomst
'Mister Roda' is sinds hij het slechte nieuws te horen kreeg niet meer aanwezig geweest in het Parkstad Limburg Stadion. Maar misschien is Ger Senden binnenkort bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zaterdag 19 oktober weer voor het eerst aanwezig. "Ik heb gezegd dat ik zolang de zaak nog loopt voorlopig geen wedstrijden van Roda JC meer bezoek. Ook omdat de mensen steeds aan mij vragen hoe het allemaal zit. Ik heb geen zin om het verhaal elke keer weer opnieuw te moeten vertellen. Ik wil me eerst concentreren op mijn gezondheid, familie en hoe mijn toekomst er uit gaat zien."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen