Overslaan en naar de inhoud gaan

Ger Koopmans was coronapatiënt maar wil nu versoepeling

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 18:08

Gedeputeerde Ger Koopmans raakte in maart besmet met het coronavirus maar ondervond geen ernstige klachten.

Dat vertelde hij dinsdag in het programma L1mburg Centraal.

De bestuurder vindt het drie maanden na de uitbraak van het coronavirus in Nederland tijd om de richtlijnen te versoepelen.

Coronawet
"Die ruimte voor versoepeling is er allang", zegt hij in het programma. Hij ziet het ook terug in het openbare leven. "Mensen worden er gemakkelijker in." Dat bijvoorbeeld jongeren graag weer bijeenkomen in groepen, valt volgens hem goed te begrijpen.

Video: L1

De noodverordeningen die zijn ingesteld, hebben hun langste tijd gehad nu het coronavirus beheersbaar lijkt, zo oordeelt de gedeputeerde. De tijdelijke maatregel om verplicht anderhalve meter afstand te houden op straffe van een boete, hoeft voor hem niet omgezet te worden in een vaste wet.

Respecteren
Koopmans vindt die speciale coronawet van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een brug te ver. Er gaat volgens hem amper een debat aan vooraf. Bovendien is het de vraag of handhaving van de wet mogelijk is, zo meent hij. Zelf houdt hij het liever op 'gezond verstand gebruiken, richtlijnen volgen en elkaar respecteren'.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen