Overslaan en naar de inhoud gaan

Ger Koopmans stopt als president OLS

Geplaatst opzondag 4 juli 2021 - 17:31

Ger Koopmans vindt het na negen jaar tijd voor vernieuwing in de schutterswereld en gaat stoppen als president van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

Dat maakte hij zondag bekend.

Vernieuwing
Naast Koopmans stapt ook vicepresident Hubert Brouns op. “We hebben vorig jaar zomer het er al over gehad, na het OLS in Meijel stoppen we ermee", aldus Koopmans. “Je kiest voor het belang van die vereniging, niet voor jezelf. Het is belangrijk dat er nieuwe, enthousiaste mensen met nieuwe initiatieven komen. Dat is belangrijk bij verenigingen.”

Koopmans vertelde over zijn keuze om te stoppen als president bij L1-televisieprogramma Limburg Centraal:

Video: L1

Volgens Koopmans heeft zijn besluit niets te maken met de ophef die is ontstaan rondom zijn persoon. Koopmans raakte in opspraak vanwege mogelijke belangenverstrengeling in zijn rol als gedeputeerde.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor zowel Koopmans als Brouns.

Teruglopende ledenaantallen
Schutterijen kampen al jaren met teruglopende ledenaantallen. De coronacrisis heeft dit probleem alleen maar groter gemaakt. De roep om vernieuwing is dan ook groot. Schutterijen willen er alles aan doen om de jeugd enthousiast te maken. Het Oud Limburgs Schuttersfeest zou dit jaar plaatsvinden in Meijel, maar moest vanwege corona voor de tweede keer worden uitgesteld. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 3 juli 2022.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen