Overslaan en naar de inhoud gaan

Geprinte gitaar geüpdatet voor Pinkpop

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 16:17

Mt. Atlas, de Heerlense band die de aftrap geeft voor Pinkpop, speelt zaterdag met een nieuwe versie van de uit een 3D-printer gerolde gitaar.

Gitarist Lars Ickenroth ontwierp zelf de roze gitaar waarvan de body op de Brightland Campus uit de printer kwam. Twee iconische gitaren stonden model: de Firebird van Gibson en de Stratocaster van Fender. Een Firecaster dus.

Primeur
Ickenroth speelde bij de perspresentatie voor het
Landgraafse festival ook al op een geprinte gitaar. Dat ging toen niet helemaal zonder problemen, want in eerste instantie kwam er geen geluid uit.

Lees ook: Pinkpopprimeur: hufterproof 3D-geprinte gitaar

Naar museum en op de markt
Na het debuut op Pinkpop zal de Firecaster een prominente plaats krijgen in de showroom van de campus tussen alle andere producten die in Geleen worden ontwikkeld. Ickenroth denkt erover om samen met gitaarbouwer Jeroen Arons uit Heerlen het model ook op de markt te brengen. “Maar dan wel gewoon in hout of zo, want 3D-printen is op dit moment nog erg duur. Ik wil 'm zelf graag hebben, want hij speelt heerlijk”, zegt Lars.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen