Overslaan en naar de inhoud gaan

Geprinte gitaar geüpdatet voor Pinkpop

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 16:17

Mt. Atlas, de Heerlense band die de aftrap geeft voor Pinkpop, speelt zaterdag met een nieuwe versie van de uit een 3D-printer gerolde gitaar.

Gitarist Lars Ickenroth ontwierp zelf de roze gitaar waarvan de body op de Brightland Campus uit de printer kwam. Twee iconische gitaren stonden model: de Firebird van Gibson en de Stratocaster van Fender. Een Firecaster dus.

Primeur
Ickenroth speelde bij de perspresentatie voor het
Landgraafse festival ook al op een geprinte gitaar. Dat ging toen niet helemaal zonder problemen, want in eerste instantie kwam er geen geluid uit.

Lees ook: Pinkpopprimeur: hufterproof 3D-geprinte gitaar

Naar museum en op de markt
Na het debuut op Pinkpop zal de Firecaster een prominente plaats krijgen in de showroom van de campus tussen alle andere producten die in Geleen worden ontwikkeld. Ickenroth denkt erover om samen met gitaarbouwer Jeroen Arons uit Heerlen het model ook op de markt te brengen. “Maar dan wel gewoon in hout of zo, want 3D-printen is op dit moment nog erg duur. Ik wil 'm zelf graag hebben, want hij speelt heerlijk”, zegt Lars.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen