Overslaan en naar de inhoud gaan

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit

Geplaatst opvrijdag 11 september 2015 - 18:16

Er is sprake van een kostenoverschrijding bij de geplande grote opknapbeurt van de N280 tussen Roermond en Weert.

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts deelde dat mee in een statencommissie. Hij wil nu het hele dossier tegen het licht houden en zonodig aanpassen.

Omstreden
Voor de oplossing van de knelpunten op de N280 heeft de provincie rond de 100 miljoen euro uitgetrokken. Maar alleen al de geplande aanpassing van de bestaande weg bij Baexem is naar verluidt 8 miljoen euro duurder. De aanpassing is ook omstreden. Een meerderheid van de gemeenteraad van Leudal en een deel van de inwoners is voor een randweg om het dorp heen.

U-bocht
Of Baexem opnieuw ter discussie staat, is onduidelijk. Zeker lijkt wel dat er een aanpassing plaatsvindt van de geplande U-bocht vanaf de Schipperswal in Roermond richting Duitsland. De bocht is zo krap dat vrachtwagens langer dan 18 meter die niet kunnen nemen.

Het is de bedoeling dat nog dit jaar knopen worden doorgehakt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Reconstructie N280 stuk duurder dan gepland
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen