Overslaan en naar de inhoud gaan

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit

Geplaatst opvrijdag 11 september 2015 - 18:16

Er is sprake van een kostenoverschrijding bij de geplande grote opknapbeurt van de N280 tussen Roermond en Weert.

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts deelde dat mee in een statencommissie. Hij wil nu het hele dossier tegen het licht houden en zonodig aanpassen.

Omstreden
Voor de oplossing van de knelpunten op de N280 heeft de provincie rond de 100 miljoen euro uitgetrokken. Maar alleen al de geplande aanpassing van de bestaande weg bij Baexem is naar verluidt 8 miljoen euro duurder. De aanpassing is ook omstreden. Een meerderheid van de gemeenteraad van Leudal en een deel van de inwoners is voor een randweg om het dorp heen.

U-bocht
Of Baexem opnieuw ter discussie staat, is onduidelijk. Zeker lijkt wel dat er een aanpassing plaatsvindt van de geplande U-bocht vanaf de Schipperswal in Roermond richting Duitsland. De bocht is zo krap dat vrachtwagens langer dan 18 meter die niet kunnen nemen.

Het is de bedoeling dat nog dit jaar knopen worden doorgehakt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Reconstructie N280 stuk duurder dan gepland
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen