Overslaan en naar de inhoud gaan

Geplaagde judoploeg met Juul Franssen in Lissabon voor EK

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 19:58

Drie topjudoka's moesten thuisblijven vanwege een coronabesmetting, maar Juul Franssen niet. Zij maakt zich op voor het EK in Lissabon zaterdag.

De 31-jarige judoka uit Reuver gaat op jacht naar haar tweede EK-medaille in een half jaar. In november pakte ze brons op het EK in Praag. Dat was de eerste EK-medaille van Franssen die overigens wel twee WK-medailles behaalde in haar carrière.

Video L1

Tickets Tokio
De Nederlandse ploeg is met dertien judoka's afgereisd naar Lissabon, waar vrijdag het EK begint. Onder hen ook Kim Polling, Sanne van Dijke, Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis, Henk Grol en Roy Meyer. Voor hen is dit toernooi het laatste meetmoment voordat de selectiecommissie later deze maand beslist wie naar de Olympische Spelen gaan. Voor Franssen geldt dit niet. Zij is al zeker van kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Vader
Franssen heeft een moeilijke voorbereiding achter de rug. Zo werd haar vader getroffen door een hersenbloeding. Desondanks wil ze tóch knokken voor een medaille. "Mijn vader vecht ook, dus ík ook." Franssen komt zaterdag in actie in de klasse tot 63 kilogram.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen