Overslaan en naar de inhoud gaan

Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 9:27

De bedreigde burgemeester van Voerendaal reed lange tijd rond in een gepantserde auto en met zwaarbewapende beveiligers.

Dat vertelt Wil Houben in een interview met De Limburger.

De maatregelen werden genomen nadat Houben eind februari met een pistool werd bedreigd.

Ontsnapt
Houben werd bedreigd toen hij 's ochtends in zijn eigen auto op weg was naar het gemeentehuis. Een gemaskerde man kwam op zijn auto af en richtte het pistool op de burgemeester. Houben ging er direct vandoor en wist zo aan zijn belager te ontsnappen.

Lees ook: Gemaskerde man die burgervader bedreigde nog voortvluchtig

In vlammen op
De bedreiging van Houben stond niet op zichzelf. Eerder ging de auto van een wethouder al in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgezegd vanwege dreigementen. De daders zijn nooit gepakt, maar er wordt gekeken naar een aantal woonwagenbewoners. Die werden afgelopen tijd hard aangepakt door de gemeente.

Naïviteit
In het interview met de krant vertelt Houben dat de gemeente geen rekening hield met represailles. "Als er iets is waarin we in gebreke zijn gebleven, is het dat we daarvoor vooraf geen scenario klaar hadden liggen", zegt Houben. "We hebben geen oog gehad voor onze eigen veiligheid. Die les hebben we geleerd. We zijn nu de naïviteit voorbij."

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Geblindeerde ramen
Na de bedreiging van Houben werden vergaande maatregelen genomen. De burgervader werd rondgereden in een gepantserde auto met geblindeerde ramen. Aan boord van de auto zaten zwaarbewapende beveiligers.

Ook het huis van Houben en de woningen van een aantal ambtenaren zijn extra beveiligd. Bij het gemeentehuis zijn betonblokken neergelegd. Die moeten voorkomen dat iemand met een auto naar binnen kan rijden.

Eigen auto
Inmiddels rijdt de burgemeester weer rond in zijn eigen auto, maar deze heeft wel beveiligingscamera's aan boord.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen