Overslaan en naar de inhoud gaan

Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 9:27

De bedreigde burgemeester van Voerendaal reed lange tijd rond in een gepantserde auto en met zwaarbewapende beveiligers.

Dat vertelt Wil Houben in een interview met De Limburger.

De maatregelen werden genomen nadat Houben eind februari met een pistool werd bedreigd.

Ontsnapt
Houben werd bedreigd toen hij 's ochtends in zijn eigen auto op weg was naar het gemeentehuis. Een gemaskerde man kwam op zijn auto af en richtte het pistool op de burgemeester. Houben ging er direct vandoor en wist zo aan zijn belager te ontsnappen.

Lees ook: Gemaskerde man die burgervader bedreigde nog voortvluchtig

In vlammen op
De bedreiging van Houben stond niet op zichzelf. Eerder ging de auto van een wethouder al in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgezegd vanwege dreigementen. De daders zijn nooit gepakt, maar er wordt gekeken naar een aantal woonwagenbewoners. Die werden afgelopen tijd hard aangepakt door de gemeente.

Naïviteit
In het interview met de krant vertelt Houben dat de gemeente geen rekening hield met represailles. "Als er iets is waarin we in gebreke zijn gebleven, is het dat we daarvoor vooraf geen scenario klaar hadden liggen", zegt Houben. "We hebben geen oog gehad voor onze eigen veiligheid. Die les hebben we geleerd. We zijn nu de naïviteit voorbij."

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Geblindeerde ramen
Na de bedreiging van Houben werden vergaande maatregelen genomen. De burgervader werd rondgereden in een gepantserde auto met geblindeerde ramen. Aan boord van de auto zaten zwaarbewapende beveiligers.

Ook het huis van Houben en de woningen van een aantal ambtenaren zijn extra beveiligd. Bij het gemeentehuis zijn betonblokken neergelegd. Die moeten voorkomen dat iemand met een auto naar binnen kan rijden.

Eigen auto
Inmiddels rijdt de burgemeester weer rond in zijn eigen auto, maar deze heeft wel beveiligingscamera's aan boord.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen