Overslaan en naar de inhoud gaan

Georganiseerde reis heiligverklaring Titus Brandsma zit vol

Geplaatst opmaandag 9 mei 2022 - 13:17

De vliegreizen die het Maastrichtse Huis voor de Pelgrim heeft georganiseerd naar de heiligverklaring van pater karmeliet Titus Brandsma zitten vol.

De heiligverklaring vindt zondag plaats op het Sint-Pietersplein in Rome. Aartsbisschop Wim Eijk en de bisschoppen Gerard de Korte en Ron van den Hout reizen ook naar Rome.

Verzet tegen nazisme
Paus Franciscus maakte de heiligverklaring op 4 maart bekend. Brandsma was in 1985 al zalig verklaard. De karmeliet, hoogleraar en rector-magnificus aan de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen, verzette zich voor en in de Tweede Wereldoorlog openlijk tegen het nazisme. Hij werd in 1942 opgepakt en stierf in datzelfde jaar op 61-jarige leeftijd aan ontberingen in concentratiekamp Dachau.

Het is vijftien jaar geleden dat er voor het laatst een Nederlander heilig werd verklaard. Dat was in 2007 pater passionist Karel Houben. Zondag verklaart de paus naast Titus Brandsma nog negen religieuzen heilig.

Reis naar Rome
De reizigers vertrekken vrijdag naar Rome. Daar bezoeken zij onder meer een expositie over het leven en werk van Titus Brandsma. Zaterdagavond is er een internationale feestavond ter voorbereiding op de heiligverklaring.

Op zondag 22 mei is er in Nederland een nationale dankviering in de St. Janskathedraal in Den Bosch.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen