Overslaan en naar de inhoud gaan

Genomineerden Prijs van de Nederlandse Dansdagen bekend

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 14:29

De nominaties voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020 zijn bekendgemaakt door de organisatie.

Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo maken kans op de belangrijke dansprijs.

Kanshebbers
Gil Gomes Leal heeft een urban-achtergrond in popping en hiphop. In 2013 won hij de wereldtitel 'Experimental dans' tijdens de finale van Juste Debout in Parijs. Roshanak Morrowation danste van 2015 tot 2018 bij Gotra/Joost Vrouenraets in twee producties. Ook choreografeerde ze twee werken voor het schrit_tmacher Festival Generation2. Cheris Menzo wordt vooral geroemd door EFES, wat ze maakte met Nicole Geertuida. 'Een uitputtend duet waarin perfectie en feilbaarheid intrigerende vragen oproepen in hoe wij de mens het liefst zien', zo staat in het persbericht over de nominaties.

Prijs voor Jong Publiek
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen voor Jong Publiek wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Het doel is om met het geldbedrag een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een publiek van 4 tot 18 jaar in Nederland. De eerste kanshebber is Nastaran Razawi Khorasani. Ze is actief als maker en performer op het grensvlak tussen theater, performance en dans.

Ook Anne-Beth Schuurmans maakt kans, omdat ze sinds 2009 interdisciplinaire voorstellingen en projecten voor kinderen tot en met 6 jaar maakt. Ryan Djojokarso is voor de tweede keer genomineerd in deze categorie. Hij is onder andere actief als maker bij het Scapino Ballet. Met beide prijzen is een geldbedrag van 10.000 euro gemoeid.

Digitaal festival
Vanwege corona heeft het dansfestival besloten de prijzen online uit te reiken. De winnaar wordt in de week van 1 oktober bekend tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen