Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Genomineerden dialectmuziekprijs bekend

Geplaatst opmaandag 15 september 2014 - 12:10

De vijf genomineerden voor de prestigieuze dialectmuziekprijs, de Jo Erens Priès, van dit jaar zijn bekend. Tot en met 2011 heette de prijs de Pries van 't Limburgs Leed.

Kwante Hippe uit Venlo, Maud van Montfort uit Maasbracht, Op Geveul uit Venlo, Maasbracht en Epen, Ivo Rosbeek uit Heerlen en Marcel Tabbers uit Venlo dingen mee naar de prijs.

Vernieuwd
Twee jaar geleden werd de prestigieuze erkenning omgedoopt tot de Jo Erens Priès. Deze gaat steevast naar een artiest of band die het afgelopen jaar vernieuwend met dialectmuziek bezig is geweest. De prijs moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen.

De winnaar krijgt een beeldje van de kunstenaar Ger Janssen en uiteraard eeuwige roem. De uitreiking vindt komende zaterdag plaats tijdens de Nach in Domani in Venlo.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ivo Rosbeek wint dialectmuziekprijs Jo Erens Priès
Genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend
Kandidaten voor Jo Erens Priès bekendgemaakt
Podium Muziek Microfoon Zingen
Kwante Hippe uit Venlo wint Jo Erens-Priès
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen