Overslaan en naar de inhoud gaan

Genoeg handtekeningen voor Martin Buber-school Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 8:29

Het plan voor de nieuwe middelbare school Martin Buber in Kerkrade heeft genoeg draagvlak om een aanvraag in te dienen bij het Ministerie van Onderwijs.

Meer dan 700 ouders hebben laten weten dat ze hun kind eventueel naar het vmbo, de havo of het vwo van de nieuwe school zouden willen sturen. Om het belang van de school te benadrukken blijven de initiatiefnemers ouderverklaringen inzamelen, tot op 15 oktober de aanvraag moet worden ingediend.

Lees ook: Middelbare school Kerkrade hangt op handtekeningen

Agora
Het Martin Buber gaat onderwijs niet op een klassieke manier geven. Dat betekent dat er geen jaarklassen zijn, maar dat leerlingen les krijgen op het niveau dat ze willen en aankunnen. Dat kan op vwo, havo en vmbo-tl-niveau. In Roermond wordt op de Niekéeschool al volgens een vergelijkbare filosofie les gegeven.

Kerkrade heeft op dit moment geen volwaardige middelbare school. Er is alleen een locatie van het Beroepscollege Parkstad waar op vmbo-niveau les wordt gegeven. Voor de rest moeten scholieren naar Heerlen of Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen