Overslaan en naar de inhoud gaan

Genoeg geld binnen voor kunstwerk Sjef Diederen

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 13:40

Een kunstwerk ter nagedachtenis aan troubadour Sjef Diederen kan er komen. De initiatiefnemers hebben via een crowdfundingsactie genoeg geld bij elkaar gekregen.

De laatste vijfduizend euro is binnen, waardoor er een speciale zuil gemaakt kan worden. Hierop staat een QR-code, waarmee fragmenten van liedjes te horen zijn.

Lees ook: Crowdfunding voor laatste deel geluidszuil Sjef Diederen

Loterij
Nabestaanden van Sjef Diederen hebben spullen uit zijn nalatenschap ter beschikking gesteld. Die worden verloot onder de donateurs. Onder andere de Gouden Narrenkap en een schilderij dat door Diederen zelf geschilderd is, zijn op die manier te verkrijgen.

Kunstwerk
Het kunstwerk voor Diederen bestaat uit een zes meter lange plexiglazen plaat, die verlicht wordt en waarop onder andere zijn beeltenis te zien is. De geluidszuil moet daarnaast komen te staan. Het geheel krijgt een plek in het Sjef Diederen Park in Hoensbroek. Het is een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour.

Kijk ook: Crowdfunding moet monument Sjef Diederen afmaken

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen