Overslaan en naar de inhoud gaan

Genoeg aan te merken op Limburgse fietspaden

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 12:40

Er schort nogal wat aan de Limburgse fietspaden. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB.

Er zijn teveel hobbels door boomwortels, te veel gevaarlijke oversteekplaatsen, te weinig vrij liggende fietspaden en oplaadpunten voor de E-bike, er is een gebrek aan picknickplaatsen en prullenbakken en er is vaak sprake van slechte bermen en bewegwijzering.

Verbetering
Gedeputeerde Eric Geurts die over de Limburgse fietspaden gaat heeft een opdracht gekregen om de situatie op de fietspaden te verbeteren. Dat gaat hij ook doen. "We hebben 8 miljoen euro uitgetrokken om dit soort onveilige plekken beter te maken. Dat staat al in de begroting. Daarnaast hebben we nog een 15 miljoen euro extra uitgetrokken om het fietsen nog plezieriger te maken in Limburg",zegt de gedeputeerde.

Landschap scoort
Opvallend is wel dat de de fietsers die mee hebben gewerkt aan het onderzoek van de ANWB, het Limburgse landschap en de omgeving als zeer positief ervaren. Daarom krijgt Limburg als fietsprovincie bijna een 8 als rapportcijfer.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANWB: tientallen fietsknelpunten moeten worden aangepakt
Onderzoek ANWB: Fietsveiligheid Maastricht in het geding
Pleidooi voor Limburgse proef met zelfrijdende auto's
Meeste fietsdoden per gereden kilometer in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen