Overslaan en naar de inhoud gaan

Gennep stapt mogelijk uit Greenpark

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 15:45

De gemeente Gennep besluit volgend jaar of het moet blijven deelnemen aan riskante, regionale projecten die voortvloeien uit de Floriade: bedrijventerrein Venlo Greenpark en kantoorgebouw Villa Flora.

Dat verklaart wethouder Peter Lucassen van Economische Zaken. Volgens de SP’er maakt de gemeente die afweging als de plannen van de provincie Limburg met Greenport Venlo uitgewerkt zijn.

Hoogwaardig bedrijventerrein
Gennep organiseerde met Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas de Floriade in 2012. Na de wereldexpo moest het park veranderen in een hoogwaardig bedrijventerrein, Venlo Greenpark genaamd. Tevens realiseerden de Floriadegemeenten één van de twee beeldbepalende gebouwen op het Floriadeterrein: Villa Flora. Tijdens de expo deed het dienst als expositieruimte, daarna moest het gebruikt worden als kantoorgebouw.

Teleurstellend
Alle projecten verliepen teleurstellend. De Floriade sloot met een tekort van 5,5 miljoen euro. Na de expo was er geen belangstelling van bedrijven en instellingen om zich op Venlo Greenpark te vestigen. In het gunstigste geval blijft het exploitatietekort in 2026 beperkt tot vijf miljoen euro. Villa Flora is tevens uitgegroeid tot een hoofdpijndossier. Door het afhaken van de grootste huurder, Fooddrome, bestaat de kans dat ook deze investering verlieslijdend is.

Geografisch probleem
Omdat Gennep ver van Venlo ligt en een ander economisch profiel heeft, overweegt de gemeente te stoppen met deze projecten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Kans op zwembad op Floriadeterrein lijkt klein
'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen