Overslaan en naar de inhoud gaan

Gennep stapt mogelijk uit Greenpark

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 15:45

De gemeente Gennep besluit volgend jaar of het moet blijven deelnemen aan riskante, regionale projecten die voortvloeien uit de Floriade: bedrijventerrein Venlo Greenpark en kantoorgebouw Villa Flora.

Dat verklaart wethouder Peter Lucassen van Economische Zaken. Volgens de SP’er maakt de gemeente die afweging als de plannen van de provincie Limburg met Greenport Venlo uitgewerkt zijn.

Hoogwaardig bedrijventerrein
Gennep organiseerde met Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas de Floriade in 2012. Na de wereldexpo moest het park veranderen in een hoogwaardig bedrijventerrein, Venlo Greenpark genaamd. Tevens realiseerden de Floriadegemeenten één van de twee beeldbepalende gebouwen op het Floriadeterrein: Villa Flora. Tijdens de expo deed het dienst als expositieruimte, daarna moest het gebruikt worden als kantoorgebouw.

Teleurstellend
Alle projecten verliepen teleurstellend. De Floriade sloot met een tekort van 5,5 miljoen euro. Na de expo was er geen belangstelling van bedrijven en instellingen om zich op Venlo Greenpark te vestigen. In het gunstigste geval blijft het exploitatietekort in 2026 beperkt tot vijf miljoen euro. Villa Flora is tevens uitgegroeid tot een hoofdpijndossier. Door het afhaken van de grootste huurder, Fooddrome, bestaat de kans dat ook deze investering verlieslijdend is.

Geografisch probleem
Omdat Gennep ver van Venlo ligt en een ander economisch profiel heeft, overweegt de gemeente te stoppen met deze projecten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Kans op zwembad op Floriadeterrein lijkt klein
'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen