Overslaan en naar de inhoud gaan

Gennep ontevreden over samenwerking in Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 8:25

De Gennepse burgemeester Peter de Koning is ontevreden over de samenwerking met de Noord-Limburgse gemeenten. Hij vindt dat de gemeente misschien wel aansluiting moet zoeken bij het Land van Cuijk.

De Koning deed die uitspraak maandagavond tijdens de behandeling van de begroting voor 2018, schrijft de Gelderlander.

Noord-Limburg
"In de samenwerking is alles te zeer gericht op Venlo", stelde de burgemeester. "We zijn steeds minder tevreden over die samenwerking in het Noord-Limburgse. Misschien is het voor Gennep eens tijd om de blik naar het westen te richten."

De gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen werken momenteel samen onder de naam 'Regio Venlo'.

Fel protest
De Koning oogstte met de opmerking felle kritiek van onder meer Twan Reintjes (CDA). "We horen bij Noord-Limburg. We zullen gezamenlijk moeten optrekken en optreden", vond hij. Daarnaast betwijfelt Reintjes of het Land van Cuijk wel zit te wachten op Gennep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen